Érkezik a romániai mozikba a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)


Szeptemberben kerül a romániai mozikba a Filmtett forgalmazásában Schwechtje Mihály Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című filmje. Az első magyar tinithriller egy online zaklatásba forduló szerelem pattanásig feszült története.

Schwechtje Mihály nagyjátékfilmes debütje a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be először a romániai közönségnek, később elnyerte a bukaresti Európai Filmek Fesztiválja közönségdíját.

Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel.

RLSM

A tinik érzelmi életéről és az online kommunikáció csapdáiról szóló thriller világpremierje Montrealban volt, majd meghívták a cottbusi filmfesztiválra és Tallinba is, ahol a gyerek- és ifjúsági kategória fődíjával jutalmazták.

A filmről írt kritikánk itt, a rendezővel készült interjúnk itt olvasható.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) szeptember 6-tól a kolozsvári Győzelem moziban látható, 13-tól a Florin Piersic moziban is. Ugyanettől a naptól a következő városokban vetítik: Brassó, Botoșani, Bukarest, Caransebeș, Craiova, Pitești, Petroșani, Reșița. A film szeptember 7-én látható a nagyváradi TIFF-en, 20-án a sepsiszentgyörgyi PulzArt fesztiválon, szeptember 24. és 29. között a csíkszeredai Filmszereda fesztiválon, novemberben pedig a marosvásárhelyi AlterNative Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon. A helyi fesztiválbemutatók után a sepsiszentgyörgyi és a marosvásárhelyi Művész mozi is műsorra tűzi az alkotást, szeptember 19-én pedig Kézdivásárhelyen, 20-án Székelyudvarhelyen látható. A hónap második felében várhatóan Szatmárnémetibe is eljut Schwechtje Mihály filmje.
Kapcsolódó