Esszéíró pályázatot hirdetünk!


A Filmtett – Erdélyi Filmes Portál a hagyományos kritikaíró pályázat helyett idén rendhagyó módon esszéíró pályázatot hirdet olyan magyar nyelvű, fiatal (35 év alatti) szerzők számára, akik még nem publikáltak a Filmtetten (ha már indultál valamelyik korábbi kritikaíró versenyen, de lecsúsztál a dobogóról, akkor ez egy újabb lehetőség).

A feladat

Küldj be nekünk egy friss, 7000 és 9000 leütés közötti terjedelmű, filmes témájú esszét, ami szólhat 

  • egyetlen alkotásról (játék-, dokumentum-, rövid-, animációs filmről vagy tévésorozatról, akár az alkotás remake-jével összehasonlítva; illetve rendhagyó módon videójátékról), vagy 
  • alkotói (rendező, színész, forgatókönyvíró, operatőr, zeneszerző stb.) életműről, vagy 
  • egy jól körülírható, kortárs vagy filmtörténeti jelenségről (a koronavírus hatása a hollywoodi/európai/magyar/román filmtermésre; identitás és reprezentációs problémák a kortárs amerikai mozgóképben; a digitalizálás hatása a mozikra, az archiválásra és/vagy a függetlenfilmes életre; jellegzetes karakterek a német újfilm alkotásaiban; a szuperhősök betörése a mainstreambe stb.). Ezek csak ötletek. 

A lehetőségek végtelenek, de az a legjobb, ha a szöveg saját érdeklődés/kutatás alapján születik. A lényeg: olvasmányos, gördülékeny, de a téma iránti érdeklődésről és elmélyültségről tanúbizonyságot tévő szövegeket várunk.

A számok

A legjobb írás szerzője 100 eurós pénzjutalomban, illetve publikációs lehetőségben részesül. A pályamunkák mennyiségétől és minőségétől függően további díjakat is kioszthatunk.

A kiírás dátuma: 2021. május 12., a beküldési határidő június 27., az eredményhirdetés július közepén lesz.

A pályamunkákat egyetlen e-mailben kell elküldeni a filmtett@filmtett.ro címre, Esszéíró pályázat címmel, ugyanitt további információk is kérhetők.


Címkék

Kapcsolódó