Európai Filmdíjra jelölték Anca Damian új animációját


Anca Damian Marona’s Fantastic Tale (L'extraordinaire voyage de Marona) című francia-román-belga koprodukcióban készült filmje az egyik a négy Európai Filmdíjra jelölt animációs film közül.

A film főszereplője egy kutya, Marona, aki élete utolsó napjain visszaemlékszik azokra, akiket feltétel nélkül szeretett.

A jelöltekről az Európai Filmakadémia igazgatótánácsának alelnöke, Antonio Saura (Spanyolország), és tagja, Graziella Bildesheim (Olaszország), Paul Young ír producer, Stéphane Dreyfus francia filmkritikus a CARTOON Európai Animációs Szövetség képviseletében, Kristine M. I. Knudsen német producer és Janno Põldma észt rendező döntött.

Az animációs kategóriában díjra jelölték még Salvador Simó spanyol-holland koprodukcióban készült Buñuel en el laberinto de las tortugas című filmjét, a francia Jérémy Clapin J’ai perdu mon corps című animációját és a francia-luxemburgi-svájci koprodukcióban készült Les hirondelles de Kaboul című alkotást Zabou Breitman és Éléa Gobbé-Mévellec rendezésében.

A díjazottról az Európai Filmakadémia több mint 3600 tagja szavaz, a nyertes kilétét pedig december 7-én hirdetik ki Berlinben.Kapcsolódó