Ezek a filmek lesznek az idei Kolozsvári Magyar Napokon


A koronajárványhoz igazított, karcsúbb 11. Kolozsvári Magyar Napokon az elmúlt évekhez képest kevesebb filmet lehet megnézni, de azok közül legalább van, amit a főtéren.

Az egyik vetített film kilétét a közönség dönthette el egy szavazással, így az Anyám és más futóbolondok a családból mellett a nemrég restaurált, még mindig nép- és időszerű Bacsó Péter-féle szatírát, A tanút lehet megnézni az idei magyar kulturális rendezvényen.

Fekete Ibolya családfilmjét augusztus 20.-án este kilenctől, Pelikán úr elvtárs történetét pedig másnap, szintén kilenctől vetítik a főtéren. A vetítések ingyenesek ugyan, de a járvány miatt csak előzetes regisztráció ellenében lehet résztvenni rajtuk.

A Tranzit-házban is megtartják a hagyományos vetítéssorozatot XI. Kolozsvári Magyar Filmnapok címmel, amely retrospektív videotékát és vetítettképes kiállítást jelent az elmúlt 11 év kiadásaiból, kurátora Könczei Csilla.

A Bánffy-palota udvarán is lehet filmeket nézni a Magyar Napok alatt: Bánffy Filmklub címszó alatt olyan programpontokat lehet elcsípni, mint pl. válogatást a Sapientia vagy épp a BBTE filmszakos diákjainak munkáiból.

Bővebb információkra a KMN honlapján lelhetünk, ide kattintva.
Kapcsolódó