Ezek a nagyjátékfilmtervek szerepelnek a Budapesti Elsőfilmes Fórumon


Nyolc közép-kelet-európai nagyjátékfilmterv mutatkozhat be az első alkalommal megszervezett Budapesti Elsőfilmes Fórumon (Budapest Debut Film Forum). A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál 2019-től vezeti be az új programot, amellyel a kisfilmes alkotók továbblépésében segítene.

A fórum célja, hogy az első nagyjátékfilmjüket készítő rendezők és producerek tapasztalatokat cserélhessenek a közép-kelet-európai régióból érkező kollégáikkal, illetve szakmai iránymutatást kapjanak készülő projektjük sikeres megvalósításához az ideérkező mentoroktól.

Budapest Debut Film Forum

A résztvevők meghallgathatják az Eurimages-tól érkező Francine Raveney és Ewa Puszczynska producer (Hidegháború/Zimna Wojna) előadását. A szakmai programok között lesz egy kerekasztalbeszélgetés arról, hogy hogyan válhatnak az elsőfilmek nemzetközi koprodukciókká. A találkozón Weronika Czolnowska, a lengyelországi New Horizons International Film Festival szakmai programjainak vezetője, Dragana Jovovic, a szerbiai Non-Aligned Films munkatársa, Kristóf György, az Out rendezője, Sára László, a Campfilm producer, Dorina Oarga, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál szakmai programjainak vezetője vesz részt, moderál Matthieu Darras.

A workshop végén a tutorok által legígéretesebbnek ítélt projekt 1000 eurós fejlesztési támogatást kap. A Budapest Debut Film Forum támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap és a magyarországi Kreatív Európa Iroda.

A beválogatott filmtervek:
Victim (r. Michael Blasko, Szlovákia)
Blue Pelikan (r. Csáki László, Magyarország)
Blazing (r. Dudás Balázs, Magyarország)
Neither Voice (r. Ester Ivakic, Szlovénia)
Eviction (r. Máté Bence Fazekas, Magyarország)
Eternity Package (r. Magdalena Ilieva, Bulgária)
October (r. Cristian Pascariu, Románia)
The Sweet Bitterness of Ripe Pomegranates (r. Andrey Volkashin, Macedónia)

A fórum néhány eseménye a nagyközönség számára is nyitott, de regisztrációhoz kötött. A részletes program ide kattintva olvasható.Kapcsolódó