Fantasy-vígjáték készül Scherer Péter főszereplésével


A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 405 millió forint támogatást szavazott meg a Ha elfárad, viheti címmel készülő mozi gyártására. Hamarosan országos castingot indítanak a főszereplő kisfiú megtalálásáért.

A fantasy elemekkel dúsított, egyedi vígjáték egy népszerű, de ihlethiányos írónak (Scherer Péter alakításában) és sosem látott kisfiának a nem várt találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt, kényszerű együttlét fordulatos, vidám és érzelmes története a fiú fantáziájának köszönhetően átlépi a valóság kereteit is – foglalja össze a sztorit a filmintézet közleménye.

A vígjáték fontosabb szerepeit Kovács Patrícia, Thuróczy Szabolcs, Bata Éva, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli alakítja. A forgatás májusban kezdődik Budapesten, és a közönség a tervek szerint jövőre láthatja a filmet a mozikban.  

Ha elfárad, viheti Rohonyi Gábor rendezésében készül, akinek legutóbbi, M. Kiss Csabával közösen rendezett filmjét, a Brazilokat több mint 74 000-en látták a magyarországi mozikban. A vígjáték operatőre Szatmári Péter (KincsemA Viszkis) lesz.

A film producerei Major István (Liza, a rókatündér, Aurora Borealis), Geszti Péter (BÚÉK, Kalózok), Ditz Edit (BÚÉK, Folyékony arany) és Roskó Péter, társrendező-forgatókönyvírója Vékes Csaba (Hetedik alabárdos). Kapcsolódó