Felgyorsítva nézhető Netflix-tartalmak? Tiltakoznak a filmesek


Hevesen kritizálja a filmkészítők egy része a Netflix tervezett újítását, amely lehetővé tenné a sorozatok és filmek lejátszási sebességének módosítását. A jelenleg még csak tesztfázisban lévő funkciót az androidos mobiltelefonokon és táblagépeken lehet kipróbálni - írja a BBC hírportálja.

A funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a normális lejátszási sebességhez képest fele olyan lassan vagy másfélszeres gyorsításban nézzék a tartalmakat.

A Felkoppintva (Knocked Up) című filmet és a Netflixen futó Love című szériát is jegyző Judd Apatow „nevetségesnek és sértőnek” nevezte a Twitteren a tervezett újítást.

A hihetetlen család (The Incredibles) és a Mission: Impossible – Fantom protokoll (Mission: Impossible – Ghost Protocol) rendezője, Brad Bird ugyancsak a mikroblogportálon reagált a tervezett újításra, „a már most kivéreztetett mozis élményen ejtett újabb vágásnak” nevezve azt.

Aaron Paul, aki Jesse karakterét alakítja a Totál szívásban (Breaking Bad) úgy fogalmazott: „Az nem lehet, hogy a Netflix ezt folytassa. Az annyit jelentene, hogy ellenőrzésük alá vonják és tönkreteszik mások alkotásait. A Netflix ennél sokkal jobb. Igaz, Netflix?” – idézte a Variety.

A streamingszolgáltató alelnöke, Keela Robinson közleményében aláhúzta, hogy rendszeresen tesztelnek olyan új funkciókat, amellyel javíthatják a Netflix nyújtotta élményt, és erre a mostani tesztre rengeteg visszajelzés érkezik, pozitív és negatív egyaránt.

„Ez egy olyan funkció, amely régóta elérhető a DVD-lejátszókon, és amelyre van igény a felhasználók részéről. Vannak, akik például újra akarják nézni kedvenc jeleneteiket, vagy lassabban szeretnének nézni egy tartalmat az idegennyelvű felirat miatt” – jegyezte meg Robinson, hozzátéve, hogy a funkció bevezetéséről a visszajelzések alapján hoznak majd döntést.

(MTI/Variety)Kapcsolódó