Fiatal filmesek, újságírók és filmkritikusok pályázatait várja a TIFF


Az első vagy második játékfilmjüknél tartó rendezők, újságírók és filmkritikusok pályázatait várják a hatodik alkalommal meghirdetett Alex. Leo Șerban ösztöndíjra, amelynek kedvezményezetteit a 2020 május 29. és június 7. között megszervezett Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon ítélik oda.

A pályázatra legfeljebb 35 éves alkotók jelentkezhetnek egészestés játék- vagy dokumentumfilmtervvel, és filmmel kapcsolatos szerkesztői tervekkel (könyv, folyóirat, weboldal, műsor, vlog, blog). A projektleírásokat motivációs levél és önéletrajz kíséretében március 10-ig lehet leadni az itt elérhető online kérdőív kitöltésével. 

A 2019-es TIFF ösztöndíjasa Lina Vdovîi volt, aki édesapja megtalálásáról és az őt olaszországi bevándorlóként ért visszaélésekről szóló Il Bel Canto című dokumentumfilmjével nyert. Iosif Prodan dicséretet kapott a dokumentar.ro projektért.

Mindemellett a Conceptual Lab és a TIFF 1000 eurós különdíjban részesít egy 35 év alatti román színészt egy 2019-es rövid- vagy nagyjátékfilmben nyújtott alakításáért. A díjra jelöltek listáját hamarosan közzéteszik a fesztivál honlapján. 2019-ben Alex Bogdant díjazták a Bánom is én, ha elítél az utókor (Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, r. Radu Jude) című filmben játszott szerepéért.

(közlemény)Kapcsolódó