Fiatal filmeseket vár a Visegrad Film Forum


Március 19. és 23. között szervezik meg a Visegrad Film Forum nyolcadik kiadását a pozsonyi Előadóművészeti Akadémia (VŠMU) Film- és Televízió Karán. Hollywoodi operatőr is lesz az idei előadók között.

Az ötnapos, nemzetközi kapcsolatépítést célzó eseményen vetítések, mesterkurzusok, műhelymunkák lesznek.

Vendégelőadóként részt vesz Mark H. Weingartner, Christopher Nolan rendszeres munkatársa, többek között a Dunkirk, a Csillagok között (Interstellar) és az Eredet (Inception) operatőre, Kirsten Johnson, New York-i dokumentumfilm-rendező, producer, operatőr, akinek Cameraperson című filmjét a Sundance-fesztiválon díjazták 2016-ban és ő fényképezte az Oscar-díjas Citizenfour című dokumentumfilmet, valamint Szergej Loznyica ukrán filmes, a Cannes-ban díjazott Donyeci történetek (Donbass) rendezője, akinek két utóbbi dokumentumfilmjét, a Victory Day és a The Trial című alkotásait szintén A-kategóriás fesztiválokon, Berlinben, illetve Velencében mutatták be.

VVF

A Visegrad Film Forumon a V4-es országos filmes iskolái is bemutatják alkotásaikat: a cseh Tomas Bata Egyetem, a lengyel WriTV, a budapesti Színáz – és Filmművészeti Egyetem és a házigazda VŠMU Film- és Televízió Karának hallgatói mutatkoznak be.

Fiatal filmes szakemberek, film-, média- vagy audiovizuális tanulmányok szakos egyetemi hallgatók és filmrajongók itt jelentkezhetnek az eseményre, az akkreditáció február 19-ig 20 euróba, egyetemistáknak 10 euróba kerül, azután 25, valamint 15 euróba, a helyszínen pedig 30, illetve 20 euróba.Kapcsolódó