Film készül A keresztapa keletkezéstörténetéről


A parádés szereposztású projekthez most éppen Elle Fanning csatlakozott.

A Francis and the Godfather című filmben Oscar Isaac fogja játszani a rendezőt, Francis Ford Coppolát, Jake Gyllenhaal kapta Robert Evans, Elisabeth Moss pedig Eleanor Coppola szerepét.

A csapathoz most csatlakozó Fanningre Ali MacGraw szerepét osztották. A Love Storyval Oscar- és Golden Globe-jelöléseket szerzett MacGraw a Paramount produkciós vezetőjének, Robert Evansnak volt a felesége. Nem sokkal később, A szökés (The Getaway) forgatásán megismerte Steve McQueent, akivel egymásba szerettek és össze is házasodtak. (A keresztapát és A szökést  ugyanabban az évben, 1972-ben mutatták be.)

A minden idők egyik legjobb filmjeként számon tartott A keresztapa keletkezéséről, a forgatással kapcsolatos káoszról és drámákról, szóló filmet Barry Levinson rendezi. A forgatást idén őszre tervezik.

A film főszereplője A keresztapa rendezője, Francis Ford Coppola lesz, egy független gondolkodású fiatalemben, aki szembeszáll a hollywoodi rendszerrel, amely folyton arról okítaná, hogy mit nem lehet megtenni. Az igazi Coppola már áldását adta a projektre, mondva, hogy „Minden film, amit Barry Levinson bármiről, érdekes és megérős lesz!”

(Variety)


Címkék

Kapcsolódó