Film készül a Star Trek-univerzum megalkotójáról


Életrajzi film készül Gene Roddenberryről, a Star Trek filmek és tévésorozatok forgatókönyvírójáról. 

A biopic a Roddenberry Entertainmentnél készül, producere Gene Roddenberry fia, Rod Roddenberry, valamint Trevor Roth (ők ketten látták el az aktuális Star Trek: Discovery és a Star Trek: Picard című, aktuális szériák vezető produceri feladatait is). A forgatókönyvet az eutanázia legalizálásáért síkra szállt Dr. Jack Kevorkian filmes életrajzáért (Dr. Halál / You Don’t Know Jack) Emmyvel díjazott Adam Mazer írja, rendező és színészek még nem kapcsolódtak be.

Az életrajzi film története jóval a Star Trek megalkotása előtt fog kezdődni, majd eljut a világszerte vetített sorozat létrehozásáig. A Star Trek változatos szereplőgárdája miatt nagy feltűnést keltett a maga korában, és bár a második évad után el akarták kaszálni, végül nagy sikerű nemzetközi franchise-zá nőtte ki magát. Az eredeti Star Trek 1966-tal kezdődően mindössze három évadot ért meg, de számtalan spinoff és nagyjátékfilm, könyv és videójáték is szőtte tovább – és szövi tovább ma is – az Enterprise űrhajó legendáját.

Gene Roddenberry augusztus 19-én, tegnap lett volna száz éves. Los Angelesben nőtt fel, a második világháború idején pilóta volt, majd a Pan Am légitársasághoz került pilótaként, aztán belépett a Los Angeles-i rendőrségbe. A rendőrfőnöknek írt egy sikeres beszédet, majd tévéshow-k rendőrségi konzulense lett, míg végül ott nem hagyta az intézményt, hogy csak forgatókönyvírással foglalkozhasson. A filmben szó lesz a két repülőbalesetről, amelyet Roddenberry túlélt, illetve az 1991-ben bekövetkezett halálát megelőző eseményekről is.

(Deadline / Variety)Kapcsolódó