Filmek befőttesüvegben: alkotótábor készül Dornavátrán


Az Echitart és a Vestra Egyesület két szakaszos, forgatókönyvírói alkotótábort szervez 18 és 35 év közötti, Romániában élő fiatalok számára Dornavátrán. A műhelybe pályázat útján lehet bekerülni, a filmterveket és a mellékleteket román nyelven kell megfogalmazni. 

A humor, az emberek és a helyek személyes története legyen a filmtervek ihletforrása – kérik a szervezők az idén harmadik alkalommal megszervezett Borcanul cu ficțiune alkotótábor pályázati felhívásában. 

A rövidfilmes alkotótáborba/versenybe május 5. és június 5. között lehet jelentkezni egy max. 20 oldalas, saját forgatókönyvvel és önéletrajzzal. A beküldött pályamunkák közül háromtagú szakmai zsűri választja ki a tíz legjobbat; ezek benyújtói július 9. és 16. között műhelymunkában vehetnek részt Dornavátrán, mentoruk Mihai Brătilă színházi, film- és televíziós rendező, egyetemi tanár lesz. A program résztvevőinek augusztus 1-jéig véglegesíteniük kell a forgatókönyveiket, amelyek közül mindössze öt megy tovább a tábor második, őszi mesterkurzus-szakaszába. A színészek és rendezők részvételével zajló mesterkurzus végén egy filmterv elnyeri az 1000 eurós fődíjat, amelyet alkotója a film elkészítésére fordíthat.

A tábornak nincs pályázati vagy részvételi díja. A részletes pályázati felhívás elérhető itt.


Címkék

Kapcsolódó