Filmszakmai programok és bemutatók a Korda Filmparkban


Újra látogatható az etyeki Korda Filmpark, ahol a forgatás kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők.

Az etyeki Korda Stúdió 13 éve ad otthont hazai és nemzetközi filmes produkcióknak. A Stúdió területén belül 2011-ben jött létre a Korda Filmpark élmény- és rendezvényközpont, azzal a céllal, hogy az érdeklődők közel kerülhessenek a filmgyártás folyamataihoz és azokhoz a kulisszatitkokhoz, amelyeket a forgatások során – a digitális átállástól függetlenül – a mai napig alkalmaznak a filmkészítők.

Az ismeretterjesztés mellett az etyeki Korda Fimpark az oktatás különböző szintjeiben való részvételre is nyitott: a Budapesti Metropolitan Egyetemmel (METU) például augusztus elején szerződésben rögzítették szakmai együttműködési szándékukat, melynek keretében a METU Művészeti- és Kreatívipari Karának hallgatói a Filmpark filmszakmai információs programjain, és különböző szakmai gyakorlatokon vehetnek majd részt.

A Filmparkban kiállítás, élménytúra és változatos programkínálat várja a filmrajongókat, és a filmezés iránt mélyebben érdeklődő jelenlegi és leendő szakembereket. A látogatók többek között kiállítás-élménytúrán, kaszkadőri-, smink- és maszkmesteri bemutatón, valamint interaktív krimijátékon vehetnék részt. A 12 év feletti gyerekek számára is készülnek programokkal (Pizsamaparti, Játssz/Ma), illetve nyári filmes gyerektáborral, melyek más-más formában viszik bele a részvevőket azokba a munkafolyamatokba, amelyeknek számukra csak a végeredménye köszönt visza a filmvásznon vagy a televízióban.

A felnőttek számára kitalált, rendezvény keretében kérhető Filmbuilding nevű, csapatépítő programban a résztvevők például egy adott műfajú rövidebb film forgatásán vehetnek részt, a rendezői instrukcókkal zajló rövid próbától a forgatáson át a film végső megtekintéséig. A csapat „forgathat” valós méretű New York-i városi díszletben, vagy a világhíres Borgiák című televíziós sorozat felvételeire megépített reneszánsz középkori városban, de „green screen” előtt is.

A koronavírus miatt hozott korlátozások feloldása után a Filmpark újra megnyitotta a kapuit Etyeken. A higiéniai szabályok betartásával, előzetes online regisztráció után lehet részt venni, családi, céges és iskolai programjaikon.Kapcsolódó