Floridában versenyez Nagypál Orsi első nagyjátékfilmje


A floridai Fort Lauderdale Nemzetközi Filmfesztiválon két kategóriában, a legjobb filmnek és a legjobb külföldi filmnek járó díjért versenyez a Nyitva, Nagypál Orsi első nagyjátékfilmje.

A korábban tévésorozatokból (Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János), illetve rövidfilmekből (Hidegzuhany) ismert rendező első mozifilmjével az egyik legfontosabb, fiatal alkotókat támogató amerikai fesztiválon mutatkozik be, írja a magyar.film.hu.

A Nyitva című szókimondó, tabukat döntő romantikus vígjáték arra keresi a választ, hogy mihez kezdjen egy rutinosan összeszokott pár, amikor kikopni látszik az életükből a kezdeti lángoló szenvedély. „Miért ennyire fontos nekünk a hűség, mi számít megcsalásnak, hogyan beszéljünk a vágyainkról, mik az elvárásaink egy 50-60 évre szóló párkapcsolatban, tudunk-e szembenézni a saját tökéletlenségünkkel…? A film ezeket a néha igencsak kényes és kínos kérdéseket feszegeti, humorral oldva az ezekből adódó feszültséget”– idézi a portál rendezőt.

Nagypál Orsi jegyzi a film forgatókönyvét is, Radnay Csilla és Kovács Lehel mellett főszerepben Jordán Adél, Péterfy Bori, Ötvös András, Lénárdt Laura és Brasch Bence látható. A film operatőre Herbai Máté, vágója Mezei Áron, zeneszerzője Moldvai Márk, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya. A film gyártója és forgalmazója a Megafilm. A Nyitva október 18-án kerül a magyarországi mozikba.

A floridai Fort Lauderdale Nemzetközi Filmfesztivált november 2-18. között harmincharmadik alkalommal szervezik meg.

(magyar.film.hu)Kapcsolódó