Fődíjat nyert Bogdán Árpád Genezis című filmje Spanyolországban


Bogdán Árpád Genezis című filmje nyerte a Valencia holdja elnevezésű fődíjat a Cinema Jove fesztiválon Valenciában.

A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a fődíj mellett Dobos Tamást, a Genezis operatőrét is elismerő oklevéllel jutalmazta a nemzetközi szakmai zsűri.

A spanyol nagyváros népszerű filmfesztiválját 33. alkalommal rendezték meg június utolsó hetében, a játékfilmek versenyébe mindössze tíz alkotás kapott meghívást.

Bogdán Árpád (Boldog új élet, 2007) második mozifilmje, a Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg, a főszerepekben Cseh Anna Marie (Fiatalság, A fény ösvényei), valamint Csordás Milán és Illési Enikő Anna amatőr színészek láthatók. A zeneszerző Tarr Béla állandó alkotótársa, Víg Mihály, a vágó Politzer Péter (Before Dawn, Fehér tenyér) volt.

A Genezis világpremierjét februárban tartották a Berlinálén, a filmet a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon is vetítették, ahol interjút készítettünk Bogdán Árpád rendezővel. Az alkotás a Mirage Film és a FocusFox koprodukciójában készült a filmalap támogatásával, producere Taschler Andrea és Ferenczy Gábor.

(MTI)
Kapcsolódó