Forog Császi Ádám új mozifilmje


Augusztus 10-én kezdődött a Háromezer számozott darab című film forgatása, a főszereplők között van Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Wieland Speck német színész, filmrendező is.

A film története szerint egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. Mikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiák egész tárházával. A film a társulat szürreális utazását meséli el, melyben lassan elmosódik a határ fikció, abszurd és szociografikus valóság között. Császi Ádám első mozifilmje, a Viharsarok világpremierje a berlini nemzetközi filmfesztiválon volt 2014-ben. A rendező új alkotása bátran feszegeti a kérdést, hogy lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni.

A Háromezer számozott darab a Nemzeti Filmintézet támogatásával 40 napig forog különleges budapesti helyszíneken, köztük a Boscolo Hotel New York Palotában, az Operettszínházban, a BME-n, a csepeli sportpályán, a Flórián téri aluljáróban, a Semmelweis Egyetemen és az ózdi Hétes-telepen. Császi Ádám új filmjét a tervek szerint jövő tavasszal láthatja a közönség a Mozgó Mozi forgalmazásában.

A főoldali képen Pászik Cristopher, Varga Norbert, Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Oláh Edmond látható. Fotók: Sivák Zsófia.


Kapcsolódó