Forog Hartung Attila Z generációról szóló filmje


Kedden kezdődött Hartung Attila első játékfilmjének forgatása Budapesten. A Színház és Filmművészeti Egyetem Filmrendező szakán idén végző rendező kritikus hangvételű közönségfilmet készít a fiatalokról és a mai Budapestről.

A Senki nem megy sehova coming of age dráma, a Z generáció problémáival foglalkozik. A főszerepet Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenekar frontembere, valamint Sipőcz András ‘Csipesz’ népszerű vlogger, youtuber alakítja. A filmben játszik továbbá László Panna, László Zsolt színművész lánya, illetve Stohl András is, cameo szerepekben pedig a 18-30 év közötti korosztály számos meghatározó alakja feltűnik majd. A zeneszerzésben közreműködik Henri Gonzalez, a Fran Palermo frontembere, és Konsiczky Dávid a Csaknekedkislányból.

A történet szerint Gergő megnyerő, sportos tinédzser, akinek életét befolyásos, bíró apja egyengeti. A fiú az érettségi után egy amerikai egyetemre megy továbbtanulni, ám előtte még bulizik egy nagyot legjobb barátaival, Ábrissal, Bandival és Patrikkal. A banda provokatív videókat készít a netre, versengésszerű kihívásokkal próbál minél nagyobb nézettséget elérni, a határaikat feszegetik. Egy házibulin azonban hirtelen minden megváltozik, a fiúk túl messzire mennek, Gergő fogadásból lefekszik egy lánnyal, Lillával. A buliról készült felvételek botránnyá fajulnak a közösségi médiában, a lány pedig eltűnik. A bűntudattól gyötört Gergő beleveti magát a budapesti éjszakába barátaival, hogy megtalálja a lányt és megpróbálja tisztázni a történteket.

Senki nem megy sehova

A 24 napos forgatás július végéig tart a budapesti éjszakai élet kultikus helyszínein, és a Szabadság híd tetején és várhatóan 2019 tavaszán kerül a magyar mozikba.

A Senki nem megy sehova producere Iványi Petra és Major István, a film a Vertigo Média (koproducer: Kárpáti György) és az Ister Film (koproducer: dr. Korom Norbert) együttműködésével készül, a Filmteam gyártásában. A filmalap Inkubátor Programja keretében 62 millió forintos gyártási támogatásban részesült.

(magyar.film.hu)Kapcsolódó