Forog Sam Mendes első világháborús filmje


Elkezdődött Sam Mendes 1917 című első világháborús filmdrámájának forgatása. Ez Mendes első rendezése a Skyfall és a Spectre című Bond-filmek óta.

A film két fiatal brit katona egy napját követi a Nagy Háborúban. A főszerepeket a Captain Fantastic-ból ismert George MacKay és a Trónok harcából (Game of Thrones) ismert Dean-Charles Chapman alakítja, olyan élvonalbeli brit színészekkel a mellékszerepekben, mint Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden, Andrew Scott és Mark Strong. A csatajeleneteket az angliai Salisbury-síkságon, Stonehenge-től nem messze és a Skót-felföldön forgatják.

Sam Mendes és állandó munkatársa, a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) című filmért Oscar-díjjal kitüntetett Roger Deakins operatőr azt tervezik, hogy a filmet úgy forgatják és vágják, hogy egyetlen hosszú snitt benyomását keltse, akárcsak Alejandro González Iñárritu Szárnyakon (Birdman) című filmje vagy a Spectre nyitójelenete.

Az 1917 lesz az első film, amelynek Mendes írta a forgatókönyvét is, ebben Krysty Wilson-Cairns volt a munkatársa.

A filmet Mendes brit cége, a Neal Street Productions gyártja, fő amerikai producere Steven Spielberg Amblin Partners nevű cége. A tervek szerint 2019 végén már bemutatják az 1917-et, amelynek nemzetközi forgalmazója a Universal Pictures.

(Cineuropa)
Kapcsolódó