Forog Szilágyi Fanni első mozifilmje


A Veszélyes lehet a fagyi a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készül, a főszerepeket Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté és Bódi Magdi alakítja.

Veszélyes lehet a fagyi egy nyers, de szentimentális történet egy egypetéjű ikerpárról, akiket ugyanaz a férfi zökkent ki a megrekedt élethelyzetükből. Egy bonyolult testvéri viszony, két szemszögből. A forgatókönyvet Szilágyi Fanni és Lányi Zsófi közösen jegyzi. A 26 napos forgatás nyári szakasza a hét elején kezdődött Budapesten, a film októberben még további 8 napot forog – közölte a Nemzeti Filmintézet.  

A főszereplő ikerpár mindkét tagját Stork Natasa (Isteni műszak) alakítja, az ikrek életét felforgató darukezelőt Patkós Márton játssza. A film operatőre Szilágyi Gábor, látványtervezője Tasnádi Zsófia, vágója Ördög Zsófia.

Szilágyi Fanni operatőrként végezte alapszakos tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd rendező szakon folytatta a mesterképzést, rendezői diplomafilmje a Borbély Alexandra főszereplésével készült Minden vonal volt. Emlékezetes és eredeti hangú rövidfilmjeivel jelentős sikereket ért el, a Kamaszkor végével 2015-ben megnyerte a Friss Hús fesztivál fődíját. Az elmúlt években tévésorozatokat rendezett, köztük az Ízig-vériget (Herendi Gáborral közösen) és a Bátrak földjét. 

A Nemzeti Filmintézet 67 millió forintos támogatásával készülő Veszélyes lehet a fagyi 2021-ben érkezik a mozikba, producerei Pataki Ágnes és Kenesei Edina.
Kapcsolódó