Francis Lawrence folytatná a Constantine-t


15 évvel a vegyes fogadtatású amerikai-német horrorfilm bemutatója után a film rendezője, Francis Lawrence sequelen gondolkozik. A főszereplő Keanu Reevesnek is lenne kedve újra felölteni démonvadász jelmezét.

A 100 millió dolláros költségvetésből készült film mindössze 75 millió dolláros bevétellel zárta 45 hetes mozis pályafutását 2005-ben, de szerzett magának egy szűk és lelkes rajongótábort.

A film bécsi születésű rendezője, Francis Lawrence nemrég azt mondta a Slashfilmnek, hogy még mindig szeretne sequelt forgatni a Constantine, a démonvadászhoz, csakhogy néhány dolgon változtatna: „Felelős, R kategóriás filmet szerettünk volna csinálni. A felelősség kapcsán arra gondolok, hogy a folytatás ne kerüljön olyan sokba, mint az eredeti, amit PG-13-asra terveztünk.” 

A rendező azt mondta, korábban is dolgoztak már a kétórás fantasy-horror-képregényfilm folytatásán, és a téma a közelmúltban is felmerült: „Keanu, a producer Akiva Goldsman és én beszélgettünk róla”. A tervek akadályba ütközhetnek, Lawrence ugyanis nem tudja pontosan, kinél vannak a jogok – részben a Vertigónál, részben a DC-nél –, „párhuzamos univerzumokban” keresendőek, ahol másoknak más tervei lehetnek a központi karakter kapcsán. Kapcsolódó