Gandolfini fia játssza a fiatal Tony Sopranót a Maffiózók előzményfilmjében


Michael Gandolfini, a Maffiózók (The Sopranos) főszerepét alakító James Gandolfini fiát szerződtette a fiatal Tony Soprano szerepére David Chase, a The Many Saints of Newark című előzményfilm fejlesztője.

A Tony Soprano szerepéért több Emmy-díjat és a Golden Globe-ot is elnyerő James Gandolfini 2013-ban hunyt el. Fia, aki az HBO The Deuce című sorozatában mutatkozott be a nagyközönség előtt, vonásaiban, gesztusaiban is emlékeztet az elhunyt színészre, így ő tűnt a legmegfelelőbb választásnak. A fiatal Tony Soprano szerepére egyébként széleskörű válogatót szerveztek.

A Maffiózók (The Sopranos) történetéhez lazán kapcsolódó filmdráma az 1967-es newarki lázadás idején játszódik, amikor az etnikai feszültségek miatt kirobbant zavargásokban néhány nap alatt 26-an haltak meg és több százan megsérültek. A történet főszereplője Dickie Moltisanti, a fiatal Tony Soprano mentora.

A filmben eddig Alessandro Nivola, Vera Farmiga, Jon Bernthal, Billy Magnussen és Corey Stoll vállalt szerepet.

Az 1999 és 2007 között hat évadon át futó Maffiózók (The Sopranos) nemrég ünnepelte indulásának huszadik évfordulóját. A tévétörténet kiemelkedő alkotása 21 Emmy-díjat és öt Golden Globe-ot nyert.

(Deadline)
Kapcsolódó