Genndy Tartakovsky újra elővette a Popeye-projektet


Öt évvel azután, hogy a gyártó leállította az egészestés Popeye munkálatait, Genndy Tartakovsky ismét a spenótfaló tengerész kalandjain dolgozik.

A 3D-s Popeye előkészületeiről először 2012-ben röppentek fel hírek (ugyanebben az évben mutatta be Tartakovsky a Hotel Transylvania franchise első részét). Az egészestés animációs film eredetileg a Sony Pictures Animationnél készült volna – lásd az alábbi videóban Tartakovsky beszámolóját és egy ízelítőt –, de 2015-ben lecserélődött a stúdió vezetősége, és elkaszálták a projektet. Tartakovsky azonban nem mondott le róla, és most új gyártónál, a King Features Syndicate-nél újraindította a projektet. A CartoonBrew szerint egy harmadik gyártóra – vagy ahogy manapság lenni szokott, egy streaming-csatorna társra – is szükségük van még.

A nagyerejű tengerész 1929-ben E. C. Segar által megálmodott figurájával 1930-ban készült nagy sikerű animációs sorozat, majd 1980-ban Robert Altman rendezésében egy élőszereplős moziverzió is született; ennek a főszerepét Robin Williams alakította. A King Featuresnek is volt már köze a spenótzabáló tengerészhez egy nem túl sikeres animációs sorozat formájában, 2018-ban.Címkék

Kapcsolódó