George Clooney első netflixes játékfilmjét rendezi


Lily Brooks-Dalton Good Morning, Midnight című könyvének játékfilmes adaptációját rendezi George Clooney a Netflixnél, és ő alakítja a főszerepet is.

Clooney a magányos északi sarki tudóst, Augustine-t alakítja a sci-fi thrillerben, amelynek gyártása a tervek szerint októberben kezdődik. A posztapokaliptikus történet hőse megpróbál kapcsolatba lépni az Aether nevű űrhajón utazó asztronautával, aki haza szeretne térni a Földre. A forgatókönyvet Mark L. Smith írja.

A film producere Clooney mellett a Smokehouse Pictures mukatársa, Grant Heslov, a gyártásban az Anonymous Content és a Syndicate Entertainment is részt vesz.

Ez Clooney első internetes tartalomszolgáltatóval együttműködésben készített játékfilmje, és az első netflixes munkája. Korábban a Hulu Catch-22 című sorozatának néhány részében dolgozott rendezőként és színészként. Leutóbbi játékfilmes rendezői munkája a 2017-es Suburbicon: Tiszta udvar, rendes ház (Suburbicon), színszként pedig a 2016-os Pénzes cápában (Money Monster) volt látható.

(Variety)Kapcsolódó