Glenn Close-t Oscarra és Arany Málnára is jelölték


Az amerikai filmakadémia tegnap közzétette az idei Oscar-jelöltek listáját, és meglepő módon van rajta egy tétel, ami egyezik a márius 12-én közölt, az előző év legrosszabb filmjeit „értékelő” Arany Málna-jelöltlistával (Razzies, avagy Golden Raspberry Awards): Glenn Close és a Vidéki ballada az amerikai álomról (Hillbilly Elegy) című életrajzi filmdrámában játszott szerepe.

Így színésznő idén elviheti a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-szobrocskát Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm), Olivia Colman (The Father), Amanda Seyfried (Mank) és Youn Yuh-jung (Minari) orra elől, vagy/és „elnyerheti” a nagyjából 5 dollár értékű, golflabda méretű, aranyszínű festékkel lefújt málnaszemet, Lucy Hale és Maggie Q (Fantasy Island), Kristen Wiig (Wonder Woman 1984) és Maddie Ziegler (Music) felszusszanására.

A 74 éves Genn Close-t korábban hétszer jelölték Oscar-díjra. Most, a három generációs családregény Hillbilly Elegyben Close Vance mamát alakítja. A Ron Howard rendezte film három kategóriában esélyes az Arany Málnára: Close-on kívül elviheti maga Howard a leggyengébb rendező, illetve Vanessa Taylor a legpocsékabb forgatókönyv kategóriában.

Bár az Oscar ellenpólusaként 1981-ben kitalált Arany Málna-díjak „nyerteslistáját” általában az Oscar-gála után közlik, idén mindkét dátum későbbre tolódott, sőt, a Razzies most megelőzi az Oscart: a 41. Arany Málna-átadót április 24-én, a 93. Oscar-gálát április 25-én szervezik meg.Kapcsolódó