Golden Globe: A kutya karmai közt volt az év legjobb drámája


Az elmúlt év botrányai miatt vörös szőnyeg, televíziós közvetítés, sztárparádé és közönség nélkül, ma éjjel átadták a Golden Globe-díjakat. A Hollywoodban dolgozó külföldi kritikusok – avagy a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) tagjainak – szavazatai alapján A kutya karmai közt (The Power of the Dog) és West Side Story volt az elmúlt egy év két legjobb filmje: előbbi a filmdráma, utóbbi a musical/vígjáték kategóriát nyerte.

A kutya karmai közt rendezője, Jane Campion kapta a legjobb rendezőnek, a westernben játszó Kodi Smit-McPhee pedig a legjobb mellékszereplőnek járó trófeát. A West Side Story főszerepét alakító Rachel Zeglert kiáltották ki a musical/vígjáték kategória legjobb főszereplő színésznőjének, és a filmben mellékszerepet alakító Ariana DeBose-t is díjazták. Andrew Garfield a Tick, Tick … Boom! főszerepéért kapott trófeát, szintén a musical vagy vígjáték kategóriában. Nicole Kidman a Being the Ricardos című életrajzi filmmel a drámai kategória legjobb színésznője lett, a legjobb színész címét pedig Will Smith kapta a Richard királyért (King Richard)

A tévés mezőnyben az Utódlás (Succession) kapta a legjobb dráma-, a Hacks pedig a legjobb vígjátéksorozatnak járó trófeát. A színészek közül Jeremy Strongot és Sarah Snookot (Utódlás), valamint Jean Smartot (Hacks), Michaela Jaé Rodriguezt (Pose) és Jason Sudeikist (Ted Lasso) díjazták.

A legjobb külföldi film díját a kritikusszövetség a Doraibu mai kâ (Drive My Car) című japán alkotásnak ítélte oda, a legjobb egészestés animációs film címét pedig az Encanto című Disney-produkció kapta.

A Golden Globe-jelöltek és -díjazottak teljes listája elérhető a HFPA honlapján.Kapcsolódó