Groșan Cristina tavasszal újra forgat Groșan Cristina tavasszal újra forgat

Groșan Cristina tavasszal újra forgat

A legjobb dolgokon bőgni kell bemutatójára várva az aradi származású rendező második filmjét, a Hétköznapi kudarcokat készíti elő. Az alkotás cseh koprodukcióban készül, három főszereplőjének élete titokzatos robbanások sorozatától áll tótágast.

Hétköznapi kudarcok forgatását jövő tavaszra és nyárra tervezik. A disztopikus történet főszereplője három nő – egy kamaszlány, egy harmincas nő és egy hatvanas asszony –, akiknek az életét gyökeresen felfordítja, hogy városukat titokzatos robbanások rázzák meg. Nem ismerik egymást, de útjaik többször is keresztezik egymást; mindhármuk élete megfeneklett, de a katasztrófa mindhármuk számára ürügyet és apropót nyújt a változásra. A történet önmagunk elfogadásáról, családi kapcsolatokról és sztereotípiákról is szól – magyarázta a rendező a Cineuropának. Filmje a főszereplőket intim, naturalista megközelítésben fogja bemutatni, ellentétbe állítva őket a városi környezet betonrengetegével, tág tereivel.

A lélektani dráma forgatókönyve a FAMU-n végzett Klára Vlasáková diplomamunkája volt, producerei Marek Novák (Xova Film, Csehország), Stalter Judit (Laokoon Filmgroup, Magyarország), valamint Zuzana Jankovičová és Simona Hrušovská (Super Film, Szlovákia). Az 1,4 millió eurós költségvetésű projekt finanszírozási fázisba lépett, a forgatókönyv végső verziója már elkészült. Az operatőr Győri Márk lesz, a vágó Meller Anna. Főbb szerepeiben Kerekes Vicát és Beata Kanokovát láthatjuk majd.

A tervek szerint a nemzetközi stábbal, cseh nyelven forgó film jövő év végére, 2022 elejére készül el, hogy a 2022-as fesztiválszezonban már versenyezhessen.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat