10-18 éveseknek hirdet filmes versenyt a Cinemira


A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 10-18 éveseknek hirdet filmes versenyt, amelyre a Föld védelme/éghajlatváltozás vagy a csoda témákban készült, legfeljebb 1,5 perces alkotásokkal lehet nevezni.

A két téma közül egyet lehet választani, műfaji megkötés nincs, animációt, élőszereplős kisfilmet vagy videoklipet is elfogadnak a szervezők.

A filmeket szakmai zsűri értékeli, a díjak között szerepel egy féléves filmes tanfolyam (a Gyerekfilm Akadémia felajánlása), filmes mikrofonok (a Mediadot kft. felajánlása), One by Wacom digitális rajztábla (a Trans-Europe zrt. felajánlása), mozijegyek, választható filmre (a Cinema City felajánlása).

A legjobb 20 alkotást levetítik a Cinemirán 2020. április 4-én és 5-én a budapesti Millenáris Parkban. A versenybe került filmek alkotói személyes visszajelzést kapnak ismert filmesektől. A legjobb 4 film díjat nyer.

A filmeket valamilyen fájlküldő fórumon, pl. Google Drive-on keresztül kell eljuttatni a cinemiravideoverseny@gmail.com címre, úgy, hogy a levél tárgyában szerepeljen, hogy melyik témában készült a nevezett munka. A határidő 2020. március 16.

(közlemény)Kapcsolódó