Hajdu Szabolcs főszereplésével készül Prikler Mátyás második nagyjátékfilmje


Télen kezdődik Prikler Mátyás Hatalom (Moc) című szlovák-magyar-cseh koprodukcióban készülő második nagyjátékfilmjének forgatása, Hajdu Szabolccsal a főszerepben.

A Hatalom főszereplője egy befutott politikus, aki egy ártatlan ember halálát okozó balesetbe keveredik, és próbálja eltűntetni a nyomokat. A film a kortárs demokráciák hátterében működő rejtett hatalmi gépezetet leplezi le, rámutatva a közszereplők álarca mögötti valós identitásra.

A forgatás novembertől 2020 februárjáig tart, és Budapesten, illetve több szlovákiai helyszínen zajlik. A forgatókönyvet Prikler Mátyás és Marek Leščák írta, az operatőr Pálos Gergely, a vágó Matej Beneš, a hangmérnökök Dušan Kozák, Tobias Potočný, a szereposztásban pedig Hajdu Szabolcs mellett Jan Kačer, Mihály Kormos, Attila Mokos, Éva Bandor és Lucia Kašová vesz részt.

Az 1 590 000 eurós költségvetést a szlovák audiovizuális alap, a Kultminor, a Magyar Nemzeti Filmalap, a cseh filmalap és a Kreatív Európa támogatta, a film a szlovákiai Mphilms gyártásában, a magyarországi Proton Cinema, a csehországi Negativ és a szlovákiai RTVS koprodukciójában készül.

(Film New Europe)Kapcsolódó