Hamarosan több mint 560 filmet lehet majd megnézni a Mecenatúra Mozival


A következő hetekben 324 újabb rajz-, dokumentum- és játékfilmmel bővül a Mecenatúra Mozi kínálata, így több mint 560 alkotás lesz ingyenesen elérhető a honlapon.

A Mecenatúra Mozi honlapján különböző témájú és műfajú művek lesznek elérhetők, felkerülnek például a Csupipupi rajzfilmek epizódjai, az Élő templomok dokumentumfilmek és a nyugdíjazás problémáját körbejáró Megszállottság is. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az általa és jogelődje által korábban támogatott műsorszámokból olyan válogatást kíván elérhetővé tenni a Pályázati Tükrön belül, amely mindenki számára szabadon megtekinthető. A grémium célja többi között az, hogy elősegítse a hatékonyabb tanulást, és a szabadidő hasznosabb eltöltését az oktatási, karitatív vagy kulturális intézmények diákjai, valamint az idősek és az állami gondoskodásban élők számára – idézi az MTI az NMHH közleményét.

A kiválasztott filmeket a televíziók korábban több ismétléssel közszolgálati műsorszámként mutatták be, szabad elérésüket pedig a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) biztosítja.Kapcsolódó