Hangmérnöki képzést indít a Partiumi Keresztény Egyetem


Az Amplitúdó 2.0 – Sound Design Képzés azokat szólítja meg, akik részletesen szeretnének foglalkozni a hangvágás, -keverés, és -felvételezés gyakorlati és elméleti oldalával. A műhelybe február 6-áig lehet jelentkezni. 

A résztvevők felkészülhetnek különböző feladatkörök elvégzésére, megismerkedhetnek az azokhoz szükséges eszközökkel, ugyanakkor esztétikai és dramaturgiai szemszögből is körüljárják a hangi utómunkálatokkal kapcsolatos tevékenységeket – foglalja össze a felhívás

A résztvevők animációs, mozgóképes anyagok hangvilágát építhetik újra, zörejek felvételezési körülményeit próbálják ki, párbeszédet rögzítenek, és olyan helyzetekkel szembesülnek, amelyek átgondolt hangi megoldásai hasznosak lesznek elkövetkező munkáik megvalósításában. Az ezt kísérő elméleti rész fogalmi és esztétikai területeken nyújt tájékozottságot, emellett szoftverismereti képzést is magába foglal.

A képzést Iszlai József hangmester tartja, aki egy két heti rendszerességgel történő, három hónapba foglalt folyamatban fogja átadni mozgóképes, színházi, zenei és installációkat érintő tapasztalatait.

A befizetendő összeg az egyetemmel jogi viszonyban állóknak 200, külsősöknek 350 euró.

Jelentkezni Nagyváradi PKE Művészeti Tanszék titkárságán lehet. További információ: iszlaijozsef@gmail.com.
Kapcsolódó