Hangmester-képzésére hirdet újabb felvételit a Sapientia


Negyedik alkalommal szervez felvételit a magyar nyelvű akkreditált hangmester felnőttképzésre a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara, melyre 15 helyet tandíjas hirdetnek. Február 8-áig várják az iratkozókat.

Ismét lehet jelentkezni a hiánypótló, a munkaerőpiac elvárásai alapján felépített hangmester felnőttképzésre, amelyet havonta két hétvégén tömbösítve szerveznek meg. A jelentkezők a lejújabb generációs hangtechnikai eszközökön, berendezéseken ismerhetik meg a hangfelvételi folyamatokat, megtanulják a koncert- és eseményhangosító berendezések telepítését, üzembe helyezését és rendszerré alakítását, illetve más hangrögzítéssel és hangutómunkával kapcsolatos folyamatok elvégzését. A résztvevők már a képzés alatt koncerteken, fesztiválokon hangtechnikusként segítenek oktatóik felügyelete mellett, ráadásul a képzés ideje alatt magyarországi és erdélyi szakemberekkel ismerkedhetnek meg, kapcsolataikat és tapasztalataikat gyarapítva.

A hangmesteri képzésre bárki beiratkozhat, aki elvégezte a középiskolát, érettségi oklevél nélkül is. Jelentkezni február 8-áig lehet, minden hétköznap 9–16 óra között a Kolozsvári Kar épületében (Tordai út 4. szám). A felvételi vizsga egy motivációs beszélgetés, melyre a jelentkezés lejártát követő hétfőn kerül sor.

A képzéssel kapcsolatos részletek, a beiratkozáshoz szükséges iratok listája ide kattintva érhetőek el, érdeklődni az office@kv.sapientia.ro és a contact@aaronfazakas.com e-mail-címeken lehet.

(közlemény)Kapcsolódó