Háromnapos mini-TIFF-et szerveznek Nagyváradon


A kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) sikeres alkotásait először viszik el szeptember 7. és 9. között Nagyváradra is, ahol több országos bemutatóval és élőzenés vetítéssel is megörvendeztetik a közönséget.

Bár a teljes programot még nem tették közzé, a szervezők román és magyar premiereket is ígérnek. Biztosan köztük lesz Románia hivatalos Oscar-nevezése, a Karlovy Vary-i filmfesztivál nagydíjával elismert „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” című film. Szintén Nagyváradon vetítik Romániában először Benedikt Erlingsson Izlandi amazon (Kona fer í stríð) című filmjét, amely az Európai Parlament LUX-díjára pályázó döntősök egyike.

Vetítik a ’80-as évek leningrádi underground zenei szcénáját bemutató Nyár (Leto) című filmet és Terry Gilliam legendásan hosszú ideig készülő filmjét, Az ember, aki megölte Don Quijotét (The Man Who Killed Don Quixote) címűt.

A főtéren az ország egyik legnagyobb szabadtéri vetítővásznát húzzák fel, ahol többek között a România neîmblânzită című dokumentumfilmet lehet majd látni. Vetítések lesznek még a színházban, a Partiumi Keresztény Egyetemen, a várban és más szabadtéri helyszíneken is.

(közlemény)Kapcsolódó