Hollywood első női sztárproducerét alakítja Nicole Kidman az új Sorkin-filmben


Trailert kapott a Being the Ricardos, Aaron Sorkin új filmje, amelyben Nicole Kidman és Javier Bardem egy legendás hollywoodi sztárpárost, Lucille Ballt és Desi Arnazt alakít. Ball és Arnaz az 50-es években volt karrierje csúcsán, színészként, de az üzleti életben és otthon is egy párt alkottak.

Lucille Ball több nagy sikerű sitcom főszereplőjeként vált felejthetetlenné: az I Love Lucy összesen 180 félórás epizódját 1951 és 1957 között sugározta a CBS. Lucy, a csinos, középosztálybeli, nagyvárosi háziasszony az amerikai tévénéző nők kedvence volt hat évadon keresztül, a sorozat minden nézettségi rekordot megdöntött. A sitcombeli Lucy férjét Desi Arnaz alakította, aki a való életben is Lucille Ball férje, illetve üzleti partnere volt. A kubai származású komikussal közösen, eredetileg az I Love Lucy forgalmazása céljával hozták létre a Desilu Productions nevű céget, amely aztán több másik tévésorozatot – pl. Star Trek – is gyártott. Az I Love Lucy maga is több folytatást megért (The Lucy Show, Here’s Lucy, Life with Lucy, The Lucy-Desi Comedy Hour).

A Being the Ricardos című életrajzi dráma forgatókönyvét Aaron Sorkin írta, és ő is rendezte a filmet. Ballnak és Arnaznak ezúttal egy olyan válságos helyzettel kell szembenéznie, amelyre rámehet a karrierjük és a házasságuk is. A legfontosabb mellékszerepekben felbukkan J. K. Simmons, aki a komikus William Frawleyt alakítja, valamint Nina Arianda a hajdani Vivian Vance színésznő szerepében.

A Being the Ricardos bemutatóját december 10-ére tervezik, december 21-étől pedig bekerül az Amazon Prime kínálatába.Kapcsolódó