Hollywoodban véget ér egy korszak: átnevezik a 20th Century Foxot


Törli a „Fox” szót a 20th Century Fox és a Fox Searchlight nevekből a Disney, a két brand ezután 20th Century Studios, illetve Searchlight Pictures néven fut. Az ikonikus logók változatlanok maradnak, csak a „Fox” hiányzik majd belőlük, írja a CNN.

A Disney 2019-ben vásárolta fel a Fox Corporatiom egy részét, és így különböztetné meg a két filmstúdiót azoktól a cégektől (Fox Entertainment, Fox Sports, Fox News), amelyekhez nincs köze. A Searchlight Pictures felirat a Downhill című film előtt, a 20th Century Studios felirat pedig A vadon hívó szava (The Call of the Wild) című film előtt lesz látható először.

Ezzel a lépéssel a világ egyik legismertebb brandje szűnik meg: a 20th Century Fox 1935-ben jött létre a Twentieth Century Pictures és a Fox Films egyesülésével, és olyan közismert hollywoodi filmeket gyártott, mint A zene hangjai (The Sound of Music), a Csillagok háborúja (Star Wars), a Drágán add az életed! (Die Hard), A nyolcadik utas: a halál (Alien), Mindent Éváról (All About Eve), Reszkessetek, betörők (Home Alone).Kapcsolódó