Hollywoodi producerek készítik elő a thaiföldi barlangi mentésről szóló filmet


Michael Scott és Adam Smith producerek a helyszínen követték figyelemmel a barlangban rekedt thai gyerekek és edzőjük mentését, színészekkel is tárgyaltak már.

Adam Smith Thaiföldön él, a Pure Flix Entertainment egyik menedzsere, Michael Scott pedig ott tölti a nyarakat, így személyesen is részt vettek a Tham Luang barlangrendszernél zajló mentési akció utolsó napjain.

Kedden mentették ki az ifjúsági focicsapat utolsó tagjait és az edzőt a barlangrendszerből, ahol szinte három hetet töltöttek, miután az áradás miatt bent rekedtek.

Michael Scott figyelmét azért is felkeltette a történet, mert thai felesége gyerekkora óta ismerte azt az önkéntes búvárt, aki július 6-án a mentőakció közben vesztette életét.

David A.R. White, a Pure Flix Entertainment produkciós cég társalapítója arról számolt be a The Wall Street Journalnak, hogy színészekkel, írókkal és befektetőkkel tárgyalnak a filmtervről. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy érzékenyen kezeljék a helyzetet és hangsúlyozta, hogy semmiképpen nem szeretnének hasznot húzni belőle, céljuk inkább a tiszteletadás az érintetteknek.

Michael Scott és Adam Smith producerek a The Wrapnek arról nyilatkoztak, hogy 30 – 60 millió dolláros költségvetéssel számolnak.

A Pure Flix Entertainment vallással és hittel kapcsolatos filmekre szakosodott. Ők állnak az Isten nem halott (God’s Not Dead), Same Kind of Different as Me, Higgy a győzelemben! (Woodlawn), A Jézus-dosszié (The Case for Christ), és a Hiszel? (Do You Believe?) című filmek mögött. A barlangi mentésről szóló filmet viszont Michael Scott fősodorhoz közelebb álló másik cége, a Pinnacle Peak keretei között gyártanák le.

(Variety/The Wrap)Kapcsolódó