Horvát Lilit díjazta a Dublini Nemzetközi Filmfesztivál


A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre elhozta a legjobb rendező díját a rangos ír fesztiválról.

A járvány miatt idén online rendezték meg Írország nemzetközi filmfesztiválját, a 12 napig tartó rendezvény felvonultatta a nemzetközi és az ír filmtermés javát, a díjazottakat a hétvégén hozták nyilvánosságra. A legjobb rendezés díját Horvát Lilinek ítélte a filmkritikusok zsűrije (Dublin Film Critics’ Circle) a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáért – közölte ma délelőtt a produkció.

A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm továbbra is versenyben van a „függetlenek Oscar-díjaként” számon tartott Independent Spirit Awardért, amelynek nyertesét április végén jelentik be. A filmet korábban Varsótól Chicagóig díjazták a filmfesztiválok, és január végén pozitív kritikai visszhangja volt az Egyesült Államokban. Legutóbb az International Cinephile Society (ICS) legjobb 2020-as művészi teljesítményeiért díjazottak listájára került fel. A 120 filmes szakembert tömörítő szervezet a legjobb eredeti filmzene díjával Keresztes Gábort tüntette ki a Felkészülés…-ért.

Horvát Lili filmje Európa-szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz a közeljövőben, hiszen a Nemzeti Filmintézet már 20 forgalmazási területre értékesítette. A filmet Romániában a Filmtett Egyesület forgalmazza, várhatóan idén nyáron kerül a romániai mozikba.
Kapcsolódó