Idén is meghirdeti nyári alkotótáborát a Filmtett Egyesület


A Filmtett Egyesület kitűzte a 2021-es, 18. alkalommal megszervezendő filmes alkotótábor időpontját. A szervezők a helyszínt is rögzítették.

Bár 2020-ban a járványhelyzet miatt bevezetett szigorító intézkedések miatt kénytelenek voltak lefújni a workshopot, a tábor szervezői idén optimisták: az oltáskampány bizakodásra ad okot, a megelőző óvintézkedések szigorú betartása mellett, a helyszínre érkezőktől negatív koronavírus-tesztet vagy oltási igazolást kérve megvalósíthatónak látják a nagy múltú erdélyi alkotótábort.

A tábor központi helyszíne a parajdi Urbán Andor Református Konferencia és Üdülő Központ, az érkezés napja 2021. július 12., a hazautazás napja július 23. Az alkotótábor szerkezete a hagyományos módon egy miniatűr filmgyáréra fog emlékeztetni, az egyes alkotói/szakmai csoportokat a magyar filmszakma elismert személyiségei fognak vezetni.

A tábor célja kiegészíteni a filmes oktatást, bár a részvételhez nem követelmény egy filmes szakképzésben való részvétel. További cél, hogy az intenzív tevékenységben részt vevő fiatalok és akár mentoraik között is olyan szakmai kapcsolat szülessen, amely filmes pályájuk későbbi szakaszaiban is segítségükre lehet.

A részletes felhívás március végén válik nyilvánossá.Címkék

Kapcsolódó