Idén nem lesz CineFest


A világjárvány miatt leállt idén a filmes élet minden formája, és még mindig utazási korlátozások vannak érvényben világszerte, ezért a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 17. kiadását csak jövő ősszel szervezik meg.

„Tekintettel arra, hogy március után a COVID-19 világjárvány miatt az év legjelentősebb filmfesztiváljai (Cannes, Karlovy Vary, Locarno, Montreal) elmaradtak, valamint nemzetközi és hazai szinten a filmforgatások is leálltak és az elkészült alkotások jelentős részének bemutatóit elhalasztották, a CineFest szervezői is meghozták a kényszerű döntést: az idén esedékes 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált 2021. szeptember 10–18. között rendezik meg – fogalmaz a szervezők közleménye. – A döntést az is befolyásolta, hogy a jelenlegi helyzetben még fennálló utazási korlátozások miatt lehetetlenné vált megszervezni az alkotók, vendégek meghívását.”

Bár a fesztivál szokásos formájában idén elmarad, a szervezőcsapat gondoskodik arról, hogy „a szeptemberi hónap ne múljon el Miskolcon filmes események nélkül”. A CineFest Specialnek elnevezett eseménysorozat részleteiről későbbi tájékoztatást ígérnek.Kapcsolódó