Indulnak a magyarországi mozik


Fertőtlenítőállomásokkal, maszkokkal, kesztyűkkel felfegyverkezve, a következő napokban újranyitnak a magyarországi beltéri mozik. 

A Blikk beszámolója szerint elsőként a Sugár Mozi várja tárt kapukkal a filmek szerelmeseit: „…amerre a szem ellát, mindenhol fertőtlenítőállomások vannak, kesztyűt pedig igény szerint ingyenesen el lehet venni. A büfében, a pult mögött maszkos-arcpajzsos munkatárs kínálja a kukoricát, üdítőt, nachót.”

Holnap, június 20-án indul a Lurdy Mozi és az Euro Center Mozi (moziműsor a linkeken).

A Budapest Film Zrt. közölte, hogy június 25-én, azaz jövő csütörtökön újraindulnak a hozzá tartozó belvárosi mozik, aznaptól a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin mozi is korlátozások nélkül vetít. A moziműsort június 22-én teszik közzé a mozik honlapján és az artmozi.hu oldalon. A szintén a Budapest Film Zrt. által működtetett Távmozi hétfő kivételével naponta egy előadásban vetít tovább.

Szintén csütörtökön indul újra a Cirko-Gejzír mozi is, amely néhány perce közölte: „A mozi számára továbbra is nagyon fontos a biztonság, ezért a Cirko-Gejzír munkatársai maszkban fogadják majd a közönséget, lesz kézfertőtlenítő, rendszeres fertőtlenítő takarítás, illetve a mozi légkondicionáló berendezése is kintről fújja be a friss levegőt.”

A vidéki mozik is egymás után nyitnak a következő napokban. A tatabányai Vértes Center mozija szintén holnap nyit (moziműsor itt), az alapításának 100. évfordulóját ünneplő és a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra készülő szegedi Belvárosi Mozi hétfőn, június 22-én újraindul, ahogy a debreceni Apolló Mozi is, amely szombatra ígéri az első heti moziműsor közzétételét. A június elején indított nagyerdei kertmozi továbbra is üzemel, de tegnap óta itt is „megfoghatják egymás kezét a nézők”, és „egymás mellé lehet ülni a létszám korlátozása nélkül”.

Romániában múlt hétvégén megnyíltak a plázák, de a bennük helyet kapó multiplexek – a többi, „hagyományos” mozihoz hasonlóan – egyelőre zárva maradtak, és a szabadtéri mozizás is tilos egyelőre.Kapcsolódó