Ingyenes autósmozi nyílik Újpesten


A Ponyvaregény vetítésével indul ingyenes autósmozi június 5-én, az Újpesti Piac előtti zárt területen (1042 Szent István tér 13–14.). A vetítések célközönsége a kerület lakói. A tervek szerint a tíz ingyenes vetítés után fizetős formában folytatódik a programsorozat egész nyáron, ami ekkor mindenki számára látogatható lesz.

Az önkormányzati kezdeményezésre létrejött programsorozatot öt héten át, péntekenként és szombatonként rendezik meg este 9 órai kezdéssel. A műsorba magyar és nemzetközi klasszikusokat válogattak: Ponyvaregény, Blöff, Grease, Jurassic Park, The Doors, Moszkva tér, Sose halunk meg!Az elveszett frigyláda fosztogatóiAce Ventura, Hair.

A vetítések hangja rádiófrekvencián keresztül lesz fogható a személyautókban, így csak olyan gépkocsival érdemes érkezni, ami alkalmas erre – hívja fel a figyelmet a szervezők közleménye.

A vetítésekre előzetes online regisztrációval lehet bejutni, a regisztráció május 28-án nyílik a https://ujpestkartya.hu/oldalon. A helyszínre egyszerre 70 személyautó fér be, érkezéskor ÚjpestKártyát vagy a IV. kerületre szóló lakcímkártyát kell felmutatni. Egy háztartásban élők egy személyautóval regisztrálhatnak. A vetítésekre a kezdés előtt félórával meg kell érkezni, a parkolást érkezéskor és távozáskor forgalomirányítók segítik majd – közölte a műsor szabályzatát az önkormányzat. „A COVID-19 járványra való tekintettel a helyszín és a program minden – a tisztifőorvosi előírás szerinti – biztonsági kritériumnak megfelel. A személyautókban egy háztartásban élők tartózkodhatnak (lehetőleg) maszkban. A gépjárműveknek egymástól 1,5–2 méterre lesz lehetőségük parkolni. A helyszínen mobil, konténeres mellékhelyiségek kerülnek kihelyezésre, amelyek a megfelelő fertőtlenítő eszközökkel lesznek ellátva” – áll a közleményben.Kapcsolódó