Ingyenes filmzenei előadássorozatot szervez a Magyar Hangmérnökök Társasága


Az Oscar-díjas Saul fia hangmérnöke, Zányi Tamás lesz a Film és zene című előadássorozat egyik első vendége szombaton, február 23-án a Mafilm Audio nagyvetítőjében.

A Magyar Hangmérnökök Társasága ingyenes előadássorozatot hirdet Budapesten a Mafilm Audio, a Magyar Filmakadémia Hang szekciója, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Mohai Audio és a Saint Audio Studio szakmai támogatásával. Az előadások helyszíne a Róna utca 174. szám. A részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni pedig az office@haes.hu címen lehet, közölték a szervezők.

A reggel 9 órától 14 óráig tartó szombati rendezvényen Dr. Szili Katalin nyelvész és Zányi Tamás hangmérnök Bevezetés a filmhang és a zene lélektanába címmel tart előadást, Mazura János tubaművész, hangmérnök Leitmotif- avagy egy wagneri találmány a filmzenében címmel beszél, Fűszfás László a Mafilm Zeneterem építését ismerteti technikatörténeti szempontból, Kovács György és Márkus Tamás hangmérnökök Alkotói emlékek a Zeneteremből címmel szólalnak fel.
Kapcsolódó