Inkubátoros filmet támogat az amerikai Sundance Intézet Inkubátoros filmet támogat az amerikai Sundance Intézet

Inkubátoros filmet támogat az amerikai Sundance Intézet

Bakony Alexa Egy fiú című egész estés, a Filmalap Inkubátor Programjában készülő dokumentumfilmje elnyerte az amerikai Sundance Intézet támogatását.

A Robert Redford által alapított és az amerikai független film fellegváraként jegyzett Sundance Intézet nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumfilm-projekteket, amelyeknek fejlesztését és gyártását támogatja. A 12 országból érkezett 25 nyertes filmterv között van Bakony Alexa Egy fiú (Tobias) címmel készülő első mozifilmje. A támogatás presztízsét mutatja, hogy a korábbi évek felkarolt alkotásai közül idén 9 filmet bemutattak a januári Sundance Filmfesztivál programjában - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Bakony Alexa első egész estés filmjének főszereplője a 18 éves Tóbiás, aki női testbe született, de férfiként azonosul. Szabolcs megyében él a családjával egy kis faluban. Tóbiás édesanyja és családja mindent megtesz, hogy támogassák őt. A dokumentumfilm a szülő-gyerek kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

A filmterv 2016-ban a filmalap Inkubátor Programjának szakmai zsűrije és a közönség szavazatai alapján elnyerte a filmalap támogatását. Bő egy éves fejlesztést követően az Egy fiú gyártása 2018-ban kezdődött a Filmfabriq produkciójában.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat