Ismét Budapesten forgat Denis Villeneuve


Frank Herbert A Dűne című kultikus sci-fijéből készülő filmadaptáció forgatása kezdődik tavasszal Budapesten. Denis Villeneuve a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) után tér vissza a városba.

A tudományos-fantasztikus irodalom klasszikusa az Arrakis nevű, sivatagos bolygó és az ott termő ritka fűszer körüli hatalmi harcokról szól. A könyvből 1984-ben David Lynch is rendezett filmet, 2000-ben pedig háromrészes tévésorozat készült belőle John Harrison rendezésében.

Az új film forgatókönyvét Villeneuve, Eric Roth és Jon Spaihts írta, Villeneuve produceri feladatokat is ellát, Mary Parent és Cale Boyter mellett.

A filmhez Jordániában is vesznek fel jeleneteket. Főszerepeit Timothée Chalamet (Szólíts a neveden/Call Me by Your Name, Lady Bird), Rebecca Ferguson (The White Queen, A lány a vonaton/The Girl on the Train), Dave Bautista (A galaxis őrzői/Guardians of the Galaxy, Szárnyas fejvadász 2049/Blade Runner 2049) és Stellan Skarsgard (Mamma Mia! Sose hagyjuk abba/ Mamma Mia! Here We Go Again, Thor: Ragnarök, Avengers-filmek) játssza. Nemrég csatlakozott a filmhez Charlotte Rampling is, aki 2015-ben Ezüst Medvét nyert és Oscar-díjra is jelölték a 45 év (45 Years) című filmben nyújtott alakításáért, idén pedig Arany Medve életműdíjat kap a Berlinálén.

(The Hollywood Reporter)Kapcsolódó