Ismét dokumentumfilmeket vár a Filmgalopp, az erdélyi magyar filmek versenye Ismét dokumentumfilmeket vár a Filmgalopp, az erdélyi magyar filmek versenye

Ismét dokumentumfilmeket vár a Filmgalopp, az erdélyi magyar filmek versenye

A Filmtett Egyesület a 19. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle keretében immár ötödik alkalommal hirdeti meg erdélyi magyar filmes versenyét, a Filmgaloppot, ezúttal ismét a dokumentumfilmekre koncentrálva.

A fiatal, erdélyi, magyar tehetségek felkutatását, filmjeik szakma és a nagyközönség előtti bemutatását célzó versenyre 2019. augusztus 18-ig lehet jelentkezni, olyan 2017. január 1-je óta elkészült dokumentum-műfajú alkotásokkal, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készítettek, javarészben magyar nyelven.

A beválogatott filmek listáját szeptember 1-jén teszik közzé. A verseny a 19. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle alatt, október 2. és 5. között zajlik, a díjkiosztó a fesztivál záróünnepségén lesz.

A Filmgalopp fődíja 1 000 000 Ft, az NMHH Médiatanácsának felajánlásával, ezt a legjobb erdélyi magyar dokumentumfilm rendezője számára szakmai zsűri ítéli oda. Emellett közönségdíjat is átadnak 1000 RON értékben, a Nobila Casa felajánlásával.

A jelentkezés részletei, technikai feltételei a Filmtettfeszt honlapján olvashatóak.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat