Ismét forgat Jussie Smollett, az Empire letartóztatott sztárja


Gyűlölet-bűncselekmény megrendezésével, a hatóság félrevezetésével vádolják a Fox Golden Globe-díjas, zenés sorozatában, az Empire-ben játszó Jussie Smollettet, aki tagadja a vádat. A színészt csütörtökön tartóztatták le Chicagóban.

Miután kifizette a 100 ezer dolláros óvadékot, a Jamal Lyont alakító színész visszatért az Empire forgatására. A jogi hercehurca miatt azonban már jelentősen lecsökkentették a szerepét a sorozatban. A Fox korábban kiállít a színész mellett, csütörtökön viszont új közleményt adtak ki, miszerint „felmérik a helyzetet és számbaveszik a lehetőségeiket.” A csatorna jelenleg a sorozat ötödik évadát gyártja, a befejezéshez még körülbelül másfél epizód leforgatására, azaz egy hét munkára van szükség.

Jussie Smollett január végén tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen elkövetők ellen. Állítása szerint a két férfi lakása közelében támadta meg, fajgyűlölő és homofób szavakkal illették, fehérítővel öntötték le, és kötelet hurkoltak a nyaka köré. A színész azt is hozzátette, hogy támadói a „MAGA country” szóösszetételt használták, ami Donald Trump államelnök „Make America Great Again” szlogenjére utal.

A rendőrség szerint Smollett azért rendezte meg a fajgyűlölő támadást, mert elégedetlen volt a Foxtól kapott fizetésével. A hatóságok álláspontja az, hogy a sztár egy testvérpárt bérelt fel az áltámadásra, és hamis fenyegető levelet is küldött saját magának a Foxhoz.

Sajtóértesülések szerint a színész nem kért fizetésemelést a csatornától és jelenleg 60 ezer dollárt keres az Empire egy epizódjáért, bére mintegy megháromszorozódott ahhoz képest, amit 2015-ben, még ismeretlen színészként kapott. Igaz, ez jóval kevesebb, mint azok a hatszámjegyű összegek, amelyeket Terrence Howard vagy Taraji P. Henson kap egy-egy részért. Smollett ugyanakkor nem csak a nézők körében népszerű, hanem a munkatársai is értékelik, a vezetőség szerint mindig lehet rá számítani a sorozat vagy a csatorna promóciós kampányaiban.

Jussie Smollett csütörtöki közleményében az igazságügyi rendszer áldozatának nevezte magát, és politikai döntést sejtetett a letartóztatása mögött. Ha bűnössége bebizonyosodik, a színész egytől három évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

(Variety)Kapcsolódó