Ismét lesz kritikaíró workshop a Friss Húson


A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál 2019-es kiadásán harmadszorra hirdet kritikaíró workshopot, amelyre március 25-ig lehet jelentkezni, közölték a szervezők.

A Friss Hús a tehetséges filmkritikusok felkutatásában is részt kíván vállalni, ezért így kritikaíró versenyt hirdet, amelynek menete a következő: a regisztrált versenyzők szombat délelőtt megnézik a kijelölt filmeket, majd a vetítést követően a Toldi Mozi előterében (vagy más, szabadon választott helyszínen) megírják a kritikáikat 16.00 óráig.

Ezt követően a szakmai zsűri kiválasztja a nyertes pályaművet, amelyet a Friss Hús vasárnapi díjátadóján jelent majd be. A pénzbeli díjazás összértéke 50 ezer forint. A nyertes kritika a Filmhu oldalán fog megjelenni.

A zsűri tagjai Deák Zsuzsanna, a Friss Hús sajtóreferense, Gyenge Zsolt filmkritikus, a MOME tanára, Kránicz Bence filmkritikus és Lichter Péter filmrendező.

A fesztivált március 25. és 31. között szervezik meg, a kritikaíró workshop március 30-án zajlik. A jelentkezés részletei ide kattintva olvashatóak.Kapcsolódó