Itt a Spamflix, a rétegfilmek online terjesztője


A fekete komédiák, sci-fik, fantasy-k és animék, a felháborító, konvencionálistól eltérő vagy abszurd filmek internetes platformja, a Spamflix októberben indult, azóta havonta bővíti jelenleg 55 címet tartalmazó adatbázisát.

Az utóbbi hónapokban vált elérhetővé például Davide Manuli (La leggenda di Kaspar Hauser) abszurd második filmje, a Beket, Benoît Forgeard két vígjátéka, a Gaz de France és a How to Succeed in Life (Reussir Sa Vie), vagy Vaszilisz Krisztofilakisz görög rendező első filmje, a Too Much Info Clouding Over My Head című vígjáték.

Látható a brazil Anita Rocha Velencében díjazott Kill Me Please című tinithrillere, és a portugál José Pedro Lopes debütfilmje, Az elveszett lelkek erdeje (A Floresta das Almas Perdidas) című slasher-horror. Hamarosan felkerül a platformra Paul Negoescu Două lozuri című vígjátéka is.

A tartalomszolgáltató az áprilisi Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztiválon díjat ad át a legjobb ázsiai filmnek, a nyertes szintén elérhető lesz majd a Spamflixen. A platform más európai filmfesztiválokkal is tervez együttműködést, de filmkészítők közvetlenül is elküldhetik alkotásaikat az online forgalmazónak.

A filmek regisztráció után, 3,5 eurós díjért nézhetőek az oldalon, feliratok angolul, esetenként több nyelven is elérhetőek.

(Cineuropa)
Kapcsolódó