James Mangold veheti át az Indiana Jones 5. rendezését


Ez lesz az első Indiana Jones-film, amit nem Steven Spielberg rendez.

A 39 éves Indiana Jones franchise rendezője, Steven Spielberg átadja a stafétát, az ötödik részt már nem ő fogja rendezni, tudta meg a Variety

Az Az aszfalt királyai (Ford v Ferrari) rendezője, James Mangold tárgyal a rendezésről. Ő vett már át sikerre franchise-t, a farkasember-filmek legutóbbi darabja, a 2017-ben bemutatott Logan 619 millió dolláros összbevételével hatalmas kasszsiker volt, ráadásul Mangold nyert vele egy forgatókönyvírói Oscart.

Ettől függetlenül Spielberg nem szakít a franchise-zal, producerként fog dolgozni az ötödik részen. Egy Spielberghez közeli forrásra hivatkozva a Variety azt állítja, hogy a rendező saját döntése volt a visszalépés, át akarta adni az Indy-történeteket az új generációnak, hogy annak a perspektívája is bekerülhessen a filmekbe.

A főszereplő, Harrison Ford azonban rendíthetetlennek látszik Indiana Jonesként. Ford nemrég kifejtette egy interjúban, hogy „nagyjából két hónapon belül” kezdik az új Indy-film forgatását, néhány nappal később pedig időzítési gondokról és a forgatókönyv véglegesítéséről beszélt.

A Disney eredeti tervei szerint 2019 júliusában mutatták volna be az ötödik Indiana Jones-filmet, aztán egy évvel elhalasztották a bemutatót. Most újra elnapolták: várhatóan 2021. július 9-én kerül mozikba.
Kapcsolódó