Január 10-ig várja a filmeket a Mediawave fesztivál


Január 10-ig lehet filmet nevezni a 29. Tartóshullám / Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlétre, amelyet 2019. április 30. és május 4. között a komáromi Monostori Erődben szerveznek meg.

Az online filmes nevezési felület ide kattintva érhető el. Bár a 2019-es kiadás kiemelt témája a rítus, és van néhány állandó témakategória, ami közel áll a rendezvény szellemiségéhez, a szervezők műfajtól és tematikától függetlenül várják az alkotásokat.

A sikeres nevezés után a filmeket nemzetközi szakemberekből álló előzsűri szelektálja 2018 decemberétől 2019 január végéig. Az előzsűri által beválogatott filmekből a szervezők összeállítják a fesztivál programját, majd a nemzetközi zsűri megkezdi munkáját, olvasható a fesztivál honlapján.

Minden versenyfilmnek lesz premier vetítése és egy vagy két ismétlése. A filmek premiervetítésén az alkotók szokásos bemutatásán túl a szervezők – a zsűritagok és a közönség részvételével – beszélgetést kezdeményeznek a filmekről, továbbá mindez összekapcsolódik a filmalkotókkal és a filmek témájával összefüggésben lévő kulturális (zene, kiállítás, tánc, stb.) és gasztronómiai kóstolókkal, valamint a díjak átadásával is. Mindezen protokollmentes bemutatkozásokat átlengi majd a Tartóshullám / Mediawave Együttlét egyedi hangulatát alakító közösségi hozzáállás, szellemiség, amely lehetővé teszi, hogy az alkotók elismerésében, díjazásában a Mediawave közösség tagjai is részt vehessenek, ígérik közleményükben a szervezők.

(Címlapfotó: Nyikos Péter)Kapcsolódó