Játékfilm készül a Harvey Weinstein-sztoriból


Carey Mulligan és Zoe Kazan is szerepet vállalt a She Said című filmdrámában, amely az egykor nagy hatalmú hollywoodi filmproducer, a #MeToo mozgalmat kirobbantó és szexuális bűncselekmények miatt bebörtönzött Harvey Weinstein történetét dolgozza fel.

A Universal stúdióban, az Annapurna Picturesszel és a Plan B Entertainmenttel koprodukcióban készülő film forgatókönyve Megan Twohey és Jodi Kantor She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement című könyve alapján született, Mulligan és Kazan pedig hamarosan véglegesíti a szerződését a stúdióval – számolt be a Variety. A film produceri gárdájában Brad Pitt is benne van.

A film feldolgozza Weinstein és az általa vezetett The Weinstein Company évtizedeken átívelő igyekezetét, hogy a szexuális ragadozó elleni vádakat eltussolja. 

Az egykori hollywoodi filmmogult több mint 80 nő vádolta meg nemi erőszakkal vagy szexuális zaklatással, de többségükkel peren kívül megegyezett 2019 decemberében: összesen 47 millió dolláros kártérítés fejében megszüntették a Weinstein elleni polgári pereket. „A megállapodás szerint 6,2 millió dollárt kapnak a Weinsteint perlő nők és ügyvédjeik, 18,6 milliót pedig az az alap, amit az áldozatok részére hoznak létre. Ezenkívül 7 millió dollárt kapnak Weinstein stúdiójának hitelezői is, miután csődbe ment a férfi cége. Csak Weinstein ügyvédeinek a munkája került 12 millió dollárba. Ez azt jelenti, hogy Weinstein áldozatai közül senki sem kap fél millió dollárnál (közel 150 millió forint) többet” – foglalta össze akkor az IndexHat nővel azonban nem sikerült megegyeznie, így Weinstein nem kerülhette el a büntetőeljárást. Amint arról mi is beszámoltunk, a Ponyvaregény és a Szerelmes Shakespeare producerét 2020 márciusában az esküdtszék bűnösnek találta, és 23 évre rács mögé került. Kapcsolódó